Blackjack regels

De Blackjack regels zijn eigenlijk heel eenvoudig. Als je ze eenmaal doorhebt speel je het spel uit je hoofd. Je hoeft dus niet uren bezig zijn om het spel te begrijpen. In principe kan zelfs iedereen het spelletje zonder problemen spelen. Wij hebben de Blackjack regels nog even voor je op een rijtje gezet zodat je een idee hebt hoe je het moet spelen.blackjack regels

Wat is het doel van het spel?

Het is de bedoeling dat je de dealer verslaat door de meeste punten te halen. Je moet proberen meer punten te halen dan de dealer en zo dicht mogelijk bij de 21 punten te komen. Je mag er niet overheen want dan ben je af. Als de dealer meer punten behaald dan ben je ook af. Haal je meer punten dan de dealer en blijf je binnen de 21 dan win je. Als je met 2 kaarten 21 punten scoort dan haal je de hoogste score oftewel een Blackjack. Winst is altijd 2 keer je inzet waard en een Blackjack 3 keer je inzet volgens de Blackjack regels.

Hoe werkt de puntentelling?

Eén van de belangrijkste Blackjack regels is natuurlijk de puntentelling. De kaarten met een nummer behouden gewoon hun eigen waarde. Ze zijn het aantal punten waard dat op de kaart staat. De boer, vrouw en heer zijn 10 punten waard. De Aas is 10 of 1 punt waard. Met een boer en een Aas scoor je dus een Blackjack.

Kaarten pakken en stoppen

Je begint een spel door geld in te zetten. Dit doe je door een fiche in de cirkel te leggen en op de start knop te drukken. Vervolgens krijg je volgens de Blackjack regels twee kaarten. De dealer pakt voor zichzelf twee kaarten en slechts één van de twee is zichtbaar. Je weet dus niet of de dealer een 21 punten heeft. De dealer mag maar tot een bepaalt aantal punten kaarten pakken. Dit staat aan het begin aangegeven. Bij 16 punten stopt hij bijvoorbeeld automatisch. Jij mag nu kaarten pakken door op hit te klikken. Als je niet meer verder durft druk je op stop. De dealer gaat nu spelen en je ziet meteen wie er gewonnen heeft!

Privacy Policy